user - SEO, SEM blog

Keresőoptimalizlás, SEO, user experience, Open Laszlo

Sitemap - 3 in 1

2007.04.21. 09:23 user

Avagy honlaptérkép, ami több, mint aminek első ránézésre tűnik. Több fontos szerepet is betölt ugyanis, nevezetesen bonyolult oldalakon segít a látogatóknak a tájékozódásban, a keresőmotorok imádják, és segít a tervezési folyamatban is. Lássuk hogyan:

Ugye a tájékozódást segítő funkció nem igényel különösebb magyarázatot. Erre egy véleményem szerint nagyon jó példa a jelenlegi vodafone.hu oldal, aminek a menüje olyan szar, hogy már fáj. Viszont a honlaptérkép jól meg van csinálva, és legalább arra figyeltek, hogy az egyes elemek direkt linkek legyenek, szóval utolsó szalmaszálként jól funkcionál.

Miért szeretik a honlaptérképet a keresők? Korábban, mikor a kereső robotokról írtam említettem, hogy a user kattintását imitálva működnek, és úgy térképezik fel a linkeket, oldalakat. Ebből már sejthető, hogy ha a honlaptérkép elemei linkek, akkor azokon nagyon könnyen végig tudnak menni a robotok, és mivel elvileg az összes oldalunknak elérhetőnek kéne innen lennie, így jó eséllyel minden oldalunk indexelésre kerül. Fontos, hogy a honlaptérképet is tartsuk naprakészen, tehát ha bővítjük az oldalt, akkor bővítsük ezt is.

A tervezési folyamatban is vitathatatlan szerepe van. Ez alapján megalkotható a menü is, ami ugye az elsődleges navigációs funkció a weboldalunkon. Segít az információs architektúra megalkotásában, láthatóvá téve azokat az elsődleges tartalmi kapcsolódási pontokat, amiket, ha van rá lehetőség a tartalomban elhelyezett text linkekkel meg is tudunk oldani. Azért kell a szöveges linkekre nagyobb hansúlyt fektetni, mert ezzel a kulcsszavainkat is tudjuk erősíteni.

Célszerű a sitemapet sima, egyszerű html oldalban elkészíteni, és külön is regisztrálni a keresőkben.

Szólj hozzá! · 4 trackback

Címkék: sitemap

A bejegyzés trackback címe:

https://user.blog.hu/api/trackback/id/tr3061526

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sia flores artificiales madrid 2017.12.27. 16:35:04

Irodai lakberendezés - Lakberendezési ötletek

Trackback: Sólo tienes que hacer clic en la próxima página de Internet 2017.11.22. 04:11:08

Ólomüveg ablak, ólomüveg ajtó - Ólomüveg ablak ajtó

Trackback: kingbeemedia.vn 2017.11.08. 02:43:11

Free agreement letter for borrowing money - buusojl

Trackback: flores artificiales online chile 2017.10.29. 15:42:47

Nyerj 2 db. színházjegyet! - Kultúrpart

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása