user - SEO, SEM blog

Keresőoptimalizlás, SEO, user experience, Open Laszlo

Vigyázat, szókimondó szöveg...

2007.03.07. 10:21 user

Hirtelen szaladt tele a tököm, és csak az olvassa tovább, akit nem zavar a csúnya beszéd.

A sokat emlegetett szimpózium óta majd mindehol arról megy a vita, hogy most van-e 2.0 vagy nincs. Ez még rendben is van, vitázni kell ilyen dolgokon, na de most? Mikor már hónapok óta létezik ez a fogalom. Meggyőződésem, hogy a most hangosan sikoltozók és büszkén mellüket döngető csírafejű köcsögök (vö.: Mindig mondtam, hogy web 2.0 nem is vanik, hö, faszom...) csorgó nyállal vetették bele magukat anno a témába és szótárral a kezükben olvasták a külföldi blogokat, hangosan terjesztve a nemzetközileg ismertebb szakemberek véleményét. Most lement ez a rendezvény, néhány, a hazai blogos környezetben ismert arc elkezdte azt mondani, hogy webkettőugyanmá', és a csordalelkű nép vele ugat! Emlékeztek a Brian életében, mikor csak egy ember mondta a tömegben, hogy ő nem egyéniség? Na most ilyen feelingem van. Nem, nem én vagyok az az egy...

Mi történi akkor, ha ezek a véleményformáló emberek hirtelen azt kezdik mondogatni, hogy az internet egy halálos miazma, mennyé inkább Fülest venni, holnaptól abban írok? Elmennek és vesznek Fülest? Aztán meg stikában, szemlesütve nézik meg a pornót a weben? Ellenkezni trendi.

Én mindössze annyiban értek egyet, hogy nem az elnevezés a fontos. Ez szerintem is így van. De ha valaki azt állítja, hogy nem történik észrevehető változás, legyen az szemléletbeli vagy technológiai, az egy idióta véglény, és nem is akarja észrevenni. Hívhatjuk web 2.0-nak, 1,5-nek, social-networking boomnak, smashing mashupnak, vagy akár Lolka-Bolkának is, nem ez számít. Viszont úgy látom a legtöbben itt ragadtak le.

Mijé' pont 2.0?

Ki a faszt érdekel!?

6 komment

Címkék: web2.0 faszfej

A bejegyzés trackback címe:

https://user.blog.hu/api/trackback/id/tr3243881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc · http://online.blogter.hu 2007.03.07. 17:49:47

Jó kis bejegyzés, egyetértek:)

sdw · http://shadowrider.wordpress.com 2007.03.07. 18:16:12

dettó. én a lolka-bolkára szavazok :) vagy méginkább a webkettes _attitűdre_.

Bánóczy Zoltán · http://seo.blog.hu/ 2007.03.07. 18:58:51

A "csírafejű köcsög"-expression kirájul plasztikus; nagyon állat.

Jose 2007.03.08. 00:56:10

Én is ott voltam a "konferencián", és megerősödött az a félelmem, ami már Tihany óta bennem motoszkált: a hazai webes iparág nagyobbik része a 2.0-val kapcsolatban csak addig jutott, hogy ahhoz milyen cuccot kell felvenni.

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.03.10. 17:22:29

Nyugi, nem krónikus, ezen is túl fogunk jutni. :) Egyébként te is tudod hogy azért 2.0, mert az futurisztikus és egyben eléggé egyszerű ahhoz hogy sémaként rá tudjuk húzni arra amit azt akarjuk hogy népeszrű legyen. A web 2-t nem azok csinálják akik beszélnek róla. Ők csak kitaláltak egy nevet, még nem is feltétlenül hozzá. Csak úgy. Mert jól hangzik.
süti beállítások módosítása