user - SEO, SEM blog

Keresőoptimalizlás, SEO, user experience, Open Laszlo

Beköszöntő

2006.11.23. 09:31 user

Üdv Mindenkinek! Első szárnypróbálgatásaimról lévén szó nem akarnék rögtön a közepébe csapni a dolgoknak, inkább csak elmondanám, hogy miről tervezek írni e blog keretein belül, hogyaszongya:


  • Keresőoptimalizálás (SEO - Search Engine Optimization). Ezt konkrét gyakorlati tapasztalatok alapján próbálom majd leírni, mégpedig két cég kapcsán, amik közül az egyiket fogom csak a nevén nevezni, mert a másik a munkahelyem ;-)
  • Keresőmarketing. Ez elég szorosan kapcsolódik az első ponthoz, de nem ugyanaz, az én olvasatom szerint...Míg a keresőoptimalizálás kapcsán inkább egy honlappal kapcsolatos teendőket említeném, ez utóbbi tágabb fogalom, és sok mindent takar. Igyekszem majd különböző angol nyelvű blogokról is az érdekesebb infokat lefordítani, de ehhez persze előbb meg kell szerezzem a szerkesztő engedélyét.
  • WEB 2.0 Ez lenne a harmadik fő témakör. Általános dolgok mellett főként a korábban aposztrofált két cég közül az egyik tevékenységét igyekszem figyelemmel kísérni, ahogy talán a jövőben Te is, kedves olvasó. Ez pedig a Sandmark Solutions nevű cég!

Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy a blog születésének pillanatában egyelőre csak egy lelkes amatőrt vagyok, de remélhetőleg ez a jövőben változni fog. Minden építő jellegű kommentet szívesen fogadok!

Drága Feleim, ennyit gondoltam bevezetőnek!

Üdv,

user

2 komment

Címkék: web2.0 keresőmarketing keresőoptimalizálás sandmark solutions

A bejegyzés trackback címe:

https://user.blog.hu/api/trackback/id/tr7718407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymous 2007.02.28. 01:02:50

Tulajdonképpen mi az a web 2.0? És mi a különbség 2.0 és 1.0 között?

user 2007.02.28. 09:27:03

A web 2.0 hivatalos magyarázatához inkább olvasd el ezt: en.wikipedia.org/wiki/Web_2.0

Az én olvasatomban azt jelenti, hogy erősödik a "pull" jellegű kommunikáció, vagyis mikor a felhasználó csak olyan tartalmat fog látni, amit tényleg akar. Valójában nem egy konkrétan definiálható dologról van szó szerintem, hanem inkább jellegzetességekről, alkalmazási lehetőségekről, módszertanról. Írtam erről egy kicsit bővebben itt
süti beállítások módosítása