user - SEO, SEM blog

Keresőoptimalizlás, SEO, user experience, Open Laszlo

Kulcsszó kannibalizmus

2007.04.02. 16:42 user

Avagy kulcsszó kulcsszónak farkasa!

Valójában arról van szó, hogy van egy olyan csapda, amibe végtelenül könnyen bele tudunk esni. Nevezetesen hogy több oldalunkat is ugyanazokra a kulcsszavakra optimalizáljuk, ezzel önmagunknak teremtve versenyhelyzetet.

A megoldás nem bonyolult szerintem, csak előzetes tervezés szükséges hozzá. Előzetesen ki kell választanunk, hogy melyik oldalainkból szeretnénk SERP-t csinálni. Ezekhez megpróbáljuk hozzárendelni a kulcsszavakat. Igyekezzünk úgy kiválasztani az oldalakat, hogy azok lehetőleg a teljes tevékenységi körünket lefedjék, aminek következtében jó esetben különböző tartalmú oldalak fognak velünk farkasszemet nézni. A különböző tartalmakhoz pedig ugye már nem is olyan nehéz feladat különböző kulcsszavakat hozzárendelni. Természetesen lehetnek átfedések, pl. a cégnév, de ezzel a módszerrel kivédhetjük a címben aposztrofált veszélyt.

Van egy másik előnye is ennek a gondolkodásnak, mégpedig az, hogy így azt is elérjük, hogy ezek a kiemelt fontosságú oldalak SEO szempontból nagyobb figyelmet kapnak, egyedi címmel és jól szerkesztett tartalommal fognak rendelkezni.

Erről ennyit most.

Szólj hozzá!

Címkék: kulcsszó serp

A bejegyzés trackback címe:

https://user.blog.hu/api/trackback/id/tr2853710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása