user - SEO, SEM blog

Keresőoptimalizlás, SEO, user experience, Open Laszlo

Jegyvásárlás mobiltelefonnal

2010.10.08. 12:39 user

Megérkeztél kedvenc zenekarod koncertjére, de csak annyi pénzed van, amiből bátorra ihatod magad. Mit tehetsz? Jegyet veszel, vagy szittyózol egyet. Vagy...

Szólj hozzá!

Címkék: jegyvásárlás bandland.hu tikit.hu mobiltelefonnal

A nyelv a lélek tükre

2010.05.04. 16:08 user

Hallgass a nyelvedre felkiálltással promózik a Lay's!

Jópofa, hála az égnek a facebookkal is kombinált oldalt hozott létre ehhez a Sodateam, ahol a kedvenc csipszedet szintén szerető emberekkel tudsz először virtuális, majd gondolom sokak reménye szerint fizikai kapcsolatba lépni, egy kis közös ropogtatásra, nyelvelésre, kinek mi jön be.

Az oldalt ide kattintva éritek el, a Sodateamről pedig itt olvashattok többet.

Nyelvelésre fel!

Szólj hozzá!

Címkék: promo lays sodateam

Miss Zizz 2010 szépségverseny

2009.12.21. 21:55 user

Felhívás hölgyeknek: Ha érzel magadban elég bátorságot, jelentkezz a szépségversenyre te is! A fődíj 1.000.000 Ft!

Felhívás uraknak: Rengeteg brutál jó nő egy helyen.

Felhívás mindkét nem képviselőinek: A szépségverseny ide kattintva érhető el!

Szólj hozzá!

Címkék: szépségverseny 2010 miss zizz

Új vírus terjed! Mobillottó néven...

2009.09.07. 23:54 user

Úgy tűnik a Szerencsejáték Rt végre kimerészkedik az internetre, és hála az égnek nem mesetörténetekkel traktálnak minket!

A mobillal lottózást promótáló oldalt csináltak, és érdekes koncepciót választottak. Minden számhoz készítettek egy rövid videót, ami elmeséli a szám "titkát". Az öt számból egy összefűzött videó lesz, amit tovább lehet küldeni.

Terjedjen hát a vírus, katt ide: sms.lotto.hu

1 komment

Címkék: marketing mobil vírus lottó

Zizz.hu a Miniblog

2009.04.27. 21:23 user

Nos ismét jó hosszú hallgatás után bejelentkezem vala, újfent önző okkal.

Május elsején indul kb korai béta stáduimban a miniblog szolgáltatásunk:

http://zizz.hu

Jegyezzétek, és majd próbáljátok ki. Most még nyilván nem lesz nagy durranás, de az egyelőre el nem árulható jövőben tervezünk ráépíteni néhány über fasza dolgot.

uff

Szólj hozzá!

Rákenróll - www.bandland.hu

2009.02.26. 16:13 user

Üdv néktek!

Az újabb post oka, hogy 0,5-ik fázisban elérhető a www.bandland.hu oldal, ami a mi kezeink közt született és hal majd meg, remélhetőleg nagyon sok idő múlva egy távoli galaxisban.

Mint fogjátok is látni még csak egy Alpha verzió, minimál funkcióval, és a egy erősen javasolt feedback gombbal.

Regisztráljatok, ha van zenekarotok, vagy szeretitek a zenét meg ilyenek. Szerintünk ez egy fasza dolog lesz!

Ide is kommentelhettek ez ügyben.

thx

Szólj hozzá!

Címkék: bandland.hu

Álláshirdetés

2009.02.18. 15:30 user

Na sziasztok! Keresünk embert, úgyhogy bemásolom ide is az álláshirdetésünk szövegét. Jelentkezni a hr@sodateam.eu mailcímen tudtok.

Íme, és good luck:

A Soda Team csapatába keresünk tehetséges, ambiciózus és lelkes szoftverfejlesztőket Web alapú alkalmazásfejlesztéshez. A Soda Team Kft. egy közelmúltban alakult dinamikusan fejlődő cégcsoport tagjaként innovatív Internet alapú és mobil technológiákra épülő online marketing megoldásokat és közösségi rendszereket szállít nagyvállalati ügyfeleinek és a cégcsoport start-up tagjainak. A Soda Team-hez csatlakozva lehetőséged nyílik az élvonalba kerülni, a legmodernebb üzleti elgondolások és technológiai koncepciók alapján létrehozott alkalmazások fejlesztésében részt venni.
Állás megnevezése:
Junior/Senior ASP.NET fejlesztő
A munka leírása
- Csapatmunkában dolgozni Budapesten a Liszt Ferenc téri irodánkban
- Kiemelkedően magas látogatottságú Web alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésében részvétel
- Innovatív Webes felhasználói felületek, üzleti és funkcionális elgondolások implementálása
- A fejlesztés több lépcsőjében való közreműködés, a funkcionális tervezéstől kezdve a becsléseken, kódoláson és tesztelésen át az alkalmazás telepítéséig és karbantartásáig
Elvárások a pályázótól
- Szakirányú és/vagy felsőfokú végzettség, legalább 2 év éles projekt- vagy munkahelyi tapasztalat
- Legalább 2 év objektum orientált fejlesztési gyakorlat C#, ASP.NET és MS SQL Server technológiákkal
- Sitebuild tapasztalat (HTML/CSS, Ajax, Silverlight/Flash, stb.) előnyt jelent
- Csapatszellem, jókedv, belső motiváció, tanulni vágyás
- Angol nyelvtudás, legalább a szakirodalom és a szakmai blogok folyékony olvasása szintjén
Amit kínálunk
A személyes megbeszélésen kerül részletezésre.
Más hírek (egyéb)
A jelentkezéshez angol nyelvű életrajzot küldj fizetési igény megjelöléssel e-mail-ben.
A kísérőlevélben kérlek, néhány mondatban írd le, szerinted miért te vagy számunkra az ideális jelölt.
A komoly jelentkezőknek 2 munkanapon belül válaszolunk.

 

Munkavégzés helye Budapest.

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka team álláshirdetés soda

Fuckin' idiots

2008.10.17. 11:23 user

A SEO már csak annyira része az életemnek, amennyire egy internetes oldal elkészítésekor a projekt során józan ésszel végiggondolva dirket nem baszom el a dolgot.

Egyszóval nem fektetek bele az amúgy sem soknál több energiát, és szakmai életem is úgy alakult, hogy a projekt menedzsment felé vitt az utam. Amióta ez megtörtént, egyre inkább kiábrándulok ebből az egész foshalmazból az emberi tényező miatt.

3 komment

Multifilter

2008.09.12. 23:55 user

Sokáig csendben voltam, nem volt témám, meg időm, meg kedvem, meg. Most viszont van egy dolog, amiről szívesen értekezem.

Dolgoztam korábban multinál, és most ügyfeleink között van multi, így ismerem őket valamennyire kívülről és belülről is.

Belülről: Egy multinál alapvetően 3 féle ember dolgozik szerintem, erősen lesarkítva persze. Az egyik a mocsárba süppedő irodista, a másik fiatal feltörekvő, a harmadik a sales-es. A rendszer úgy van kitalálva, hogy ezzel a felállással működik. Az a nagy előny, hogy nagyon sokáig kell valamit kurva szarul csinálni iszonyatosan sok embernek együtt, hogy javíthatatlan gond legyen.

Én magam élveztem az ott töltött éveket többnyire, mert beláttam, hogy működik a rendszer, és te mint egyén szarra sem jutsz valójában, ha nem játszol a szabályok szerint. Ennyire egyszerű. Ha betartod a szabályokat, szinte lehetetlen akkor baromságot csinálni, hogy kirúgjanak. Az előírások mentén kell elbaszni, ennyi.

Kívülről: Ajvé. Két szempontot kell figyelembe venni. Abban az iparágban, amiben én dolgozom sajnos azt lehet mondani (szintén lesarkítva), hogy a multik adják annak a potenciális ügyfélkörnek a domináns hányadát, ami ki tudja fizetni az emberhez méltó project díajakat is. Ez szopó, mert együtt dolgozni velük nem olyan egyszerű, mint náluk dolgozni.

De nem azért, mert multinacionális cégről van szó! Ez nagyon fontos dolog szerintem.

Gondoljunk bele. A legtöbb kisvállalkozás manapság azzal küzd, hogy nincsenek olyan működési folyamataik, amik mentén tudna haladni, módszertant építeni, önmagát nem megszivatni. Ha egy ilyen mamuttal kerül szembe az ember, akkor pedig ezek a feltételek adottá válnak. Igaz, hogy nem az ő feltételei, de előre ismert feltételrendszerhez könnyebb alkalmazkodni, mint állandóan improvizálni.

Az esetleges bajok forrása itt sem általában a rendszer, hanem az ember. Az ember, aki hamis illúziók miatt több hatalmat lát saját jelentéktelensége mögött, mint valójában van. Ugyanakkor ez is tipikus reakció. A rendszerben a legkisebb porszem is faszagyereknek látja önmagát, ha egy kis céggel tárgyal. Eddig még ha nagyon akarom meg is tudom érteni őket, én is könnyen lehet, hogy így tennék.

A valódi probléma ott van, ha ezek a wannabe faszagyerekek tudatlanok mint a döglött hód, vagy ami még rosszabb, félműveltek. A félművelt ember sajnos néha véletlenül is beletrafál dolgokba, ami tovább erősíti tévképzeteit. Ők ugyanúgy elbaszhatják az ő szabályaiknak megfelelően felelősségre vonás nélkül, ami a beszállító számára egy síkosító nélküli anális tágítás lélekrombóló hatásával ér fel. Úgy morálisan, mint anyagilag.

Mert egy valamit nem lehet megtenni: számon kérni a hibájukat, ha erre szerződéses lehetőség nem áll rendelkezésre. Ha igen, akkor is csak egyszer.

Sajnos azonban be kell látni, hogy a valódi hibás a beszállító. Tudni kell előre védeni a saját érdekeinket azzal, hogy igyekszünk lezárni a kiskapukat a megállapodás kezdeti fázisában, nem hagyva teret a hülyeségből fakadó károkozásnak.

2 komment

Címkék: multi

Banner, bazmeg....az

2008.07.19. 01:00 user

Én tényleg nem értem.

Valaki hozzáértő világosítson fel, hogy miért lehet még bannert eladni. Könyörgöm.

Mik a tapasztalatok? Kattintanak rá az emberek? Hatékonyabb mint mondjuk egy jól pozícionált PR cikk, vagy PR blog bejegyzés, sms kampány?

Mert hogy kurva drága, az biztos. De megéri a pénzt?

Köszi, ha valaki érdemben válaszol, erre a kiüvöltött kérdésre. Komolyan érdekel, csak meglehetősen rossz hangulatban vagyok.

UFF

2 komment

Good shit vs bullshit

2008.04.28. 13:47 user

Azt hiszem nem árulok el vele nagy titkot, hogy minden vállalkozás úgy próbál írni magáról a neten, azt próbálja elhitetni a potenciális vásárlóival, hogy ő jobb, ő más, mint a többi.

Kíváncsi lennék, hogy ha megkérdeznénk egyenként ilyen cégeket, hogy ők miért mások, miért jobbak mint a többi, akkor milyen válaszok születnének.

Ha 100-ból 68 cég ugyanazért más mint a többi, akkor valójában mások-e? Mi adja az igazi versenyelőnyt ma? Melyik válasz győzi meg a kedves olvasót?

Ha van kedvetek egy ilyenbe belevágni, vagy legalább szavazgatni, akkor jelezzétek, és megpróbálhatunk valami ilyesmit. Aztán győzzön a jobbik ;-)

user.

5 komment

Tapasztalat

2008.04.21. 14:30 user

Kb 1 évig dolgoztam az egyik hazai mobil szolgáltató weboldalával ilyen olyan projekteken, és úgy gondoltam, hogy név nélkül megosztom veletek az egyik fontos SEO-val kapcsolatos tapasztalatomat (thx Google webmaster tools):

Szinte kivétel nélkül a Google felől érekező találatok olyan kulcsszavakra érkeztek, ami:

- A cég neve
- A cég neve plusz valami

Ebből én azt a tanulságot vontam le, ebben az iparágban az emberek nem próbálnak szofisztikált kereső kifejezéseket használni, hanem a kiinduló pontot keresik.

Nem nagy tanulság, de az enyém.

9 komment

Címkék: mobil seo szolgáltató

Mese egy átlagos felhasználóról

2008.02.22. 20:49 user

Ön azt hiszi mindent tud az internetről? Hat nyelven betűzi, hogy User Experience? Nem lehet Önnek újat mutatni az internet világában? Ráadásul marketing guru is?
Menjen el egy fókuszcsoportos kutatásra, és utána keseredjen el!

1 komment

Címkék: oldaltervezés fókuszcsoport omg

A Google a barátod

2007.12.03. 22:33 user

Gyakori frázis ez fórumokon és egyéb online közösségekben, és én szeretnék két példát mutatni, ami alátámasztja ezt az állítást. Persze gondolom a nálam tapasztaltabbak 40 olyat is tudnának mondani, ami miatt a Google az ellenség, de mindegy. Jöjjön akkor néhány info a Google Custom Search és a Google Webmaster tools eszközökről.

5 komment

Címkék: google keresőoptimalizálás tool search engine webmaster

Készülék kereső vs. Készülék kereső

2007.10.21. 11:53 user

Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a Pannon, és a most megújult Vodafone készülékkeresője között.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre pro-kontra.

Itt az enyém:

Pannon pro:

  • Kezdetektől nagy telefon képek
  • Nem RIA, így plug-in nélkül is használható

Pannon kontra:

  • ha legördítem a készülékek képeit, nem tudom módosítani a beállításaimat
  • lassú

Vodafone pro:

  • Gördítés nélkül is látom az összes telefont
  • Indokolt RIA
  • Gyors

Vodafone kontra:

  • Kicsik a készülék fotók
  • Flash nélkül nem használható

 

Neked mi a véleményed?

1 komment

Címkék: vodafone pannon készülékkereső

Online vásárlás másként - Bannerstore

2007.10.08. 20:27 user

Rég nem írtam új postot, de gondoltam feleslegesen nem koptatom a számat, és megvárom, míg van miről írnom.

Ez a valami pedig az online vásárlás egy eddig kevésbé ismert módja, a Bannerstore. Előre jelzem, hogy ez egy önfény jellegű post lesz, mert az alkalmazást a cégünk fejlesztette, szóval akit ez zavar, annak további kellemes napot.

Végletek

Mindenki ismeri a klasszikus bannert, ami jópofa, villog, rákattintható, és különböző interakciós lehetőségekkel igyekszik kitűnni a többi jópofa, villogó, rákattintható szar közül. Itt ugye a varázslat abban van, hogy elérjük, a látogató kattintson! Fontos, hogy rövid, tömör, pontos üzenete legyen a felületnek.

Szintén majd mindenki látott már klasszikus webshopot, ahol temérdek termék között válogatva, jó esetben azokról részletes információkat kapva lehet vásárolni.

Arany középút

A Bannerstore az impulz vásárlókat célozza meg. Elkattintás nélkül, a banneren belül lehet a teljes vásárlási/megrendelési folyamatot végigvinni, majd folytatni a az adott oldal olvasását.

Ebből következik, hogy nem túl bonyolult végfelhasználói termékekhez ideális a dolog, és remek affiliate marketing eszköz lehet. Teljesen testreszabható. Itt a blog.hu-n is látható volt jó ideig a Vodafone-os verzió.

Ha eseleg van kérdés, akkor lépjetek velünk kapcsolatba, vagy írjatok ide.

A Bannerstore-ról bővebben.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vásárlás online sandmark bannerstore

A császár új ruhája

2007.08.27. 19:08 user

Holá emberek!

Egy kis értékelésre szeretnélek felkérni titeket a megújult SandMark Solutions Kft. weboldala kapcsán.

Annyit kérnék, hogy rossz vélemény esetén kérlek kommentben indokoljatok is, hogy mérlegelni, majd adott esetben alkalmazni tudjuk a javaslatokat!

Íme:

link

Köszi előre is

9 komment

Címkék: internet sandmark szavazz

A legegyszerűbb SEO módszer

2007.08.21. 23:39 user

Sokan sokféle módon írnak és gondolkoznak a SEO-ról, mint eszközről, üzletről, varázslatról, csalásról stb. A legjobb bizonyíték, és egyben legegyszerűbben használható, ugyanakkor hatékony eszköz már egy jó ideje mindenki rendelkezésére áll. Ez pedig a blog maga.

Szólj hozzá!

Címkék: web2.0 keresőoptimalizálás link kulcsszó

RIA

2007.08.12. 23:15 user

Avagy Rich Internet Application. Miért jó? Mire jó? Jó-e? Hangosan gondolkozom...

A RIA-val kapcsolatban több hangzatos kifejezés is eszünkbe juthat, úgy mint user experience, web 2.0, és úgy általában a modern web. Amiről e post keretein belül elmélkednék az viszont ennek a technológiának (legyen az flash, flex vagy openlaszlo) a használata, vagy épp nem használata.

1 komment

Címkék: flash dilemma flex ria openlaszlo

Google Custom Search

2007.07.19. 19:53 user

Emberek, ez egy kibaszott okos kis alkalmazás!

Ha valakinek kellett valaha megoldani oldalon belüli keresést, akkor tudja, hogy az mennyire komoly dolog. A Google Custom Search egy nagyon egyszerű, ingyenes, és kipróbáltam megfelelően működő választás!

Ajánlom mindenkinek.

Szólj hozzá!

Címkék: google custom search

Beszélni róla és csinálni

2007.07.19. 19:48 user

Sok olyan dolog van az életben, amiről szívesen beszélünk, és teszünk úgy, mintha minden apró részletét ismernénk, óvoda óta csinálnánk. Fiatalabb korban ilyen a dugás, picit idősebb fejjel, jelen esetet alapul véve pedig a weboldal készítés.

2 komment

Címkék: internet

Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés a Vodafonenak?

2007.05.28. 15:11 user

Korábban már írtam, hogy a Vodafone elkezdett valami online értékesítési cuccot. Nos úgy tűnik egy kicsit tovább bővült a dolog, de nem értek valamit.

Miért nem jött még ki a Vodafone online webshoppal? Elég csak az anyavállalat-ot megnézni, ahol már gondolom ezer éve működik. Mire várnak?

Mindegy, azért van reményre okot adó dolog is. Az oldal design-ja kurvára tetszik, remélem a jelenlegi oldalon található csúnya piros fehér mindenhonnan eltűnik előbb-utóbb. Vagy nemtom.

Ennyi tellett a hétvégén.

1 komment

Címkék: vodafone webshop

Ténymarketing

2007.05.13. 14:37 user

Milyen marketingre van szükség a weboldalakon? Szükség van-e marketingre a weboldalakon? Igénylik-e a látogatók a marketinget egy weboldalon?

Itt most nem a bannerekre, és egyéb online reklám eszközökre gondolok, hanem a tartalomra, az üzenetre. Induljunk ki a keresőkből. Ha valaki rákeres valamire, és a találatok között válogatva eljut egy oldalra, akkor jó-e, ha érzékelhetően marketing bullshitbe ütközik, aminek az lenne a feladata, hogy egy adott terméket eladjon? Nem vagyok benne biztos. Magamból tudok persze csak kiindulni, de én ilyen esetben csak a tényekre vagyok kíváncsi, és nem holmi maszlagra.

Döntéselőkészítés - döntéstámogatás.

Mi van viszont akkor, ha két cég ajánlatát össze szeretném hasonlítani, és azok közel egyezők? Érzékelem ilyenkor, hogy tudat alatt hatott rám az, hogyan írták meg az adott ajánlatot? Valószínűleg igen.

Lehet-e úgy írni a tényekről, hogy az ne egy technikai paraméter táblázathoz hasonlítson? Lehet, sőt kell, hovatovább szerintem csak így kéne. Csak kurva nehéz...

Persze talán nem kellene ennyire végletesen vizsgálni ezt a kérdést sem, mert az egyes oldalak célja és célcsoportja is eltérő lehet, és ezekhez a célokhoz mérten kell megírni és megfogalmazni a tartalmat.

Létezik-e a tartalomra vonatkozó általános igazság? Nem hiszem. Egyéni preferenciák vannak, aminek ha megfelel az oldal, akkor sikeres, ha nem, akkor nem.

Én személy szerint kevésbé, vagy semennyire nem igénylem a bullshitet a legtöbb esetben, mert sokszor nehéz kihámozni belőle a lényeget. És hogy mikor írnom kell csinálom-e? Persze.

Meghasonlás.

 

3 komment

Címkék: marketing ténymarketing

Munka

2007.05.07. 19:25 user

Sajnos mostanában nincs időm blogolni, írom ezt a 3 olvasómnak, de ennyivel tartozom. Nomegpersze témakeresésben is vagyok, csak időm és energiám most nem nagyon engedi.

Igyekszem hamarosan érdemben írni.

köszönöm a türelmet

user

6 komment · 1 trackback

Címkék: munka

$66,615.72 - Ezt miért nem látja egy gazdag amerikai? :)

2007.04.25. 23:25 user

Kíváncsiságból megint megnéztem én is mennyit ér a blogom a többek között a webisztánon is látható kis okosság szerint.

Hát ha az itt megjelentett összeg felét is éri ez a szellemi homokozó (ami persze nem igaz sajnos), már most jöjjön egy kockázati-tőke befektető, vegye meg, én meg húzok a Bahamákra. :)

Azért jól esett ezt látni: $66,615.72 még ha nem is igaz :). Eddig $0 volt sokáig :P

 

3 komment

Címkék: hazugság